Hildur og Torkjell elsker å ligge på gulvet og pusle med barnebarna.

Vannbårent varmesystem ga hyggelig strømregning

Da Hildur og Torkjell bygget nytt hus, valgte de et vannbårent varmesystem. Det har gitt dem mange behagelige overraskelser.

Spør oss om varmeløsninger »

Lavere strømregning har vi aldri fått, ler Torkjell. - I forhold til det vi hadde vært vant til, var den halvert. - Litt vanskelig å regne nøyaktig på det, men det dreier seg altså om tusenlapper i måneden. Og selv om det har gått halvannet år siden vi flyttet inn i det nye huset vårt, så blir vi like positivt overrasket hver gang den regningen kommer.

Torkjell og Hildur var de første i Sykkylven som bygde hus etter den nye plan- og bygningsloven. Ekstra tykke vegger, energisparende vinduer og ekstra isolasjon. 170 kvadratmeter hus, på ett plan. Og oppvarmingen – en luft/vann varmepumpeløsning med dertil hørende vannbåren gulvvarme.

Varmeløsning med luft/vann varmepumpe og vannbåren gulvvarme

- En helt suveren løsning for oss, sier Torkjell kontant. - Til å begynne med vurderte vi å bore egen energibrønn. Men etter å ha forhørt oss litt rundt og samrådd oss med VB rørleggerne i Sykkylven Rør AS, kom vi fram til at en luft/vann varmepumpeløsning ville være det som egnet seg best. Vi har jo heller ikke den der ekstremkulda her på nordvestlandet som de har andre steder i landet. Når det er sagt, så var vi gjennom en lang og kald vinter i fjor. Da må vi jo innrømme at vi var litt spente på om det holdt mål. Men du verden – vi har ikke hatt noen problemer overhode. Det eneste må være kapasiteten på varmtvannet. Når det kommer mange gjester til gards og alle skal dusje, kan det bli litt skrint. Det har vi løst ved å sette inn en elektrisk hurtigvarmer. Så da kan vi ikke si annet enn at vi er kjempefornøyde.

- Det er vi så det holder ja. Og så må vi jo ikke glemme å skryte av den behagelige varmen det er i gulvene, Torkjell. Når du ligger på alle fire med barnebarna og pusler, kan du jo holde på i timevis.

Tilskudd fra Enova til vannbårne oppvarmingssystemer

Vannbårne oppvarmingssystemer kan gi mulighet for tilskudd fra ENOVA. For Torkjell og Hildur ble det 10.000 kroner ekstra å rutte med.